Egy kiállítás képei

2021.10.10-én 10.00 órától vezetett túrával tekintettük meg a Vadászati Világkiállítást!

A Pannónia Középiskolás Kollégiumból 9 fő vett részt a Fátyol Iskola Programban. Az előzetes regisztrációt követően ingyenes belépőjegyekkel vehettünk részt az EXPON. A kollégium előtti megállóból EXPO busszal jutottunk el a BNV területére és vissza.

A programról:

Az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás kiemelten fontos küldetése, hogy a legfiatalabb generáció számára is bemutassa hazánk természeti kincseit, a benne élő ember múltját és jelenét. De talán még jelentősebb az a vállalás, amely az emberi tevékenységnek azt a szemléletét ismerteti meg, ami a fenntartható természetgazdálkodás – a vad- és erdőgazdálkodás, a vadvédelem, a környezettudatos életmód és a környezetterhelés csökkentése – alapját képezi, és amely újabb és újabb megoldásokat keres a jövőnk megbízható tervezése szempontjából.

A Fátyol Iskolaprogram célkitűzése a környezeti nevelés támogatása a Világkiállítás tematikus tárlatainak, valamint a természetmegőrzést és fenntartható természetgazdálkodást bemutató programjaink, előadásaink bemutatása révén.

A tematikus kiállításokból a gyerekeknek az F csarnok tetszett a legjobban. Itt a hagyományos vadászati módokat - íjászat, solymászat, agarászat, elöltöltős fegyverek - egy igazi időutazással mutatták be, melyeket a gyerekek ki is próbálhattak.

A másik izgalmas témát a G csarnok tartogatta. Itt több mint 1500 tételből álló trófeaerdőben barangolhattunk a Kárpát-medence és a világ vadászható vadjaival. A hatást aktív diorámák és dinamikus térkompozíciók tették még látványosabbá.

Remélem, minden résztvevő élményekkel gazdagodva tért haza! 

Szerző, szervező: ifj. Szabó László kollégiumi nevelőtanár

Mobirise Website Builder

Designed with ‌

Offline Website Maker