Európa-nap 2023 - Sportéletélmények

     Európa-nap 2023

A Pannónia Középiskolás Kollégiumban az európai népek zenéjét bemutató zongora és harmonika műsorral, valamint EU- s kahoot kvízzel ünnepeltük meg az Európa napot május 3- án.
A rendezvényt Kocsis Zsolt intézményvezető helyettes nyitotta meg történelemi ismereteket nyújtó előadással, hiszen az EU napon az 1950. május 9-én közzétett Schuman-nyilatkozatra is megemlékeztünk.
 
2023. május 7-én a Szabadság téren részt vettünk az Európa-napi programokon, különböző uniós szervezetek, alapítványok sátrait látogattuk meg. A szervezők kreatív foglalkozásokkal, kvízekkel és játékokkal várták az érdeklődőket.

A Szabadság térről indult a Magyarország 19 éves EU-tagságát ünneplő, „19 év – 19 km" – EU-s futás is. Gratulálunk kollégistánknak, Péter Márknak, aki a 19 km-es futást sikeresen teljesítette a délelőtt folyamán. 

                                                                  Stahala Tamás Hunor és Vigh Zoltán programszervezők


    Sportéletélmények

41.000 néző előtt játszott EB felkészülési mérkőzést a magyar labdarúgó válogatott az észt nemzeti tizeneggyel 2023.03.23-án a Puskás stadionban.
A Pannónia Középiskolás Kollégium diákjainknak nagyszerű sportélményekben volt részük, hiszen kollégiumunk az MLSZ "gyermekszektor program" jóvoltából 26 tanulóval és két kísérő tanárral, Szabó László és Vígh Zoltán tanár urakkal ingyenesen tekinthette meg a mérkőzést.
A körítés lenyűgöző volt, óriási hangorkán, buzdítás, lelkes fiatalok és a motivált válogatott igazán csodálatos estét szerzett tanulóinknak, akik között a VASAS akadémistái is részesei voltak a programnak.

2023. május 3-án, szerdán a Budafoki MTE - Zalaegerszegi TE labdarúgó magyar kupadöntőt, május 4-én csütörtökön pedig a Magyarország-Szlovénia jégkorong mérkőzést tekinthették meg kollégistáink. Előbbi a Puskás Arénában, utóbbi az MVM Dome-ban volt. A diákok nagyon jól érezték magukat.

                                                                            Szabó László és Vigh Zoltán programszervezők 

Mobirise Website Builder
Mobirise Website Builder
Mobirise Website Builder
Mobirise Website Builder
Mobirise Website Builder
Mobirise Website Builder

Made with ‌

HTML Editor