Pannónia Napok, 2023

Hagyomány a Pannónia Középiskolás Kollégiumban, hogy tavasszal Pannónia Napok néven több napos rendezvénysorozatot szervez a kollégium tanári kara és kollégistái. Ebben az évben április 17. és április 20. között került megrendezésre a sportversenyekből, kulturális vetélkedőből és versmondó délutánból álló eseménysorozat. A rendezvényeken megjelenteket a lelkesedés és jókedv jellemezte.

Első napon a sportrendezvények, azaz a darts és a csocsó dominált. A darts egyelőre férfi sport alapvetően -- ezt bizonyították a konditeremben megjelent résztvevők is --, de a klubban megrendezésre került csocsóversenybe már a lány kollégisták is nagy lendülettel vetették bele magukat.

A második nap a szellemi versenyek iránt érdeklődőknek kedvezett. A Kahoot! nevű feleletválasztós kvíz játékos, szórakoztató formában igyekszik tanítani, érdekes információkat átadni a diákoknak az online felület segítségével. A kvízen megjelent diákok szinte mindegyike biztos lehetett, hogy a Vígh tanár úr által szervezett eseményen ajándék nélkül nem maradnak, és így volt ez most is. Közben a sakk kedvelői a könyvtárban szimultán-versenyen vehettek részt, melynek levezénylését Tóth Levente, a kollégium legjobb sakkozója vállalta. Bár a legtöbb sakkozónak így is „nehéz falatnak” bizonyult Levente, egy kollégistának mégis sikerült „meglepnie” őt a szimultánpartin.

Nem kis meglepetésre a Hozd el a kedvenc versedet! címmel megrendezett versmondó délutánon jelent meg a legnagyobb – alapvetően lányokból álló – diáksereg, a könyvtárban sorra került rendezvényen mintegy húsz fő teljesen elfoglalta a szabad helyeket. A versmondó délután egyben emlékezés a kollégium elhunyt tanárára, Györkösné Gergely Brigittára, aki kollégiumi munkája során gyakorta szervezett irodalmi esteket a diákok számára.

A felolvasások kissé bátortalanul indultak, de hamar túljutottunk a kezdeti nehézségen, és egyre többen jelezték, hogy szívesen olvasnának fel újabb és újabb verseket a kedvenceik közül: kifejezetten jól sikerült a rendezvény a szerda délután.

A csütörtök tanár-diák pingpong-versenyre előzetesen nagy tétekben lehetett volna fogadni, hogy a kollégisták erősebb csapatot képesek kiállítani a megmérettetésre, mint a nevelőtanárok, ám – nem kis szerencséjére a tanároknak – az adott időpontban a legjobban pingpongozó diákok esti elfoglaltságaik miatt nem tudtak megjelenni az eseményen, így – szoros versenyben – de a felnőtteké lett a pálma. 

Mobirise Website Builder

Created with ‌

Mobirise