A tudás mindenkié - linkgyűjtemény

MOOC gyűjtemény

Tömeges nyílt online kurzusok, angolul Massive Open Online Course, rövidítve MOOC. A fogalom jelentése az angol nyelvű szakirodalomban: olyan webes kurzusok, amelyek a korlátlan részvételt és online hozzáférést biztosítanak a neten keresztül egy egyetemi előadáshoz (alapesetben ingyenesen).

Ezekből találhattok egy összeállítást az alábbi linkre klikkelve:

http://www.iflscience.com/technology/take-college-and-university-courses-online-completely-free/#V5HORrdFQ2sP4V2p.99

Jó tanulást!

Régebbi, de működő linkgyűjtemény:
 • "Zrínyi Miklós - Szigetvár 1566" animációs videók: https://youtube.com/watch?v=RXKbSDtHY5k és http://www.szigetvar-zrinyi1566.hu/videok
 • Elsőként a zanza.tv-re szeretnénk felhívni a figyelmeteket, ami egy videós oktatóportál középiskolásoknak irodalom, magyar nyelv, történelem, matematika, testnevelés, filozófia, társadalomismeret és etika tantárgyakból. Nekünk nagyon tetszik, reméljük Ti is hasznosnak találjátok!  
 • Tudsz helyesen írni? - Abszolut. Vagy abszolút? - Ha mégis elbizonytalanodsz, tudunk neked ajánlani egy oldalt, ahol utána tudsz nézni a leggyakrabban eltévesztett szavak helyesírásának: http://www.magyarhelyesiras.hu/gyakori_hibak.php  
 • A következő oldal eredetileg általános iskolásoknak szól, de szerintünk elég jó. Középiskolában is 3-as 4-es re felelne (van, ahol 5-re:)), aki ezeket az anyagokat elmondaná. Itt a link: http://videotanar.hu/  

A http://doksi.hu oldal profilja:

 • Tudástár tételekkel, házi dolgozatokkal és elektronikus könyvekkel
 • Ismeretterjesztő írások a tudomány és az oktatás világából
 • Irodalmi és történelmi témájú rovatok középiskolásoknak

Regisztráció szükséges, de megéri!


Bőven benne vagyunk az érettségi időszakban az idén, 2019-ban is. Felkészülésetekhez az erettsegi.com oldalon találtok hasznos segédanyagokat.

A vizsgáitokhoz sok sikert kívánunk!

Láss, ne csak nézz!


Lépj be a digitális tananyagok világába!
Ismerd meg az Nemzeti Köznevelési Portált, a tudás megszerzésének új lehetőségét!

Nézzetek rá a www.tantrend.hu weboldalra, ahol az oktatással kapcsolatos cikkeket, aktualitásokat és hasznos információkat találhattok!


Magyar Elektronikus Könyvtár
http://mek.oszk.hu/

Történelem rajongóknak: filmek, oktatási anyagok
http://www.tae.hu/

Oktatást támogató oldalak és applikációk
http://www.hipersuli.hu/node/59

Játszva tanítja meg programozni a gyerekeket a CodeCombat
Bár a programozás kétségtelenül hasznos képesség a ma és a jövő világában is, elvont jellegénél fogva az igazán kicsi gyerekek érdeklődését tipikusan nehéz felkelteni iránta más dolgokhoz képest. Ezen segít a Codecombat projekt, ami egy játék bőrébe bújva biztosít gyors és egyszerű belépést a programok készítésének világába a fiatal kóderpalánták számára is.

https://codecombat.com/

Online levelezés

 

Bejelentkezés a levelező rendszerbe

  Minden Kollégiumi dolgozó a titkárságon veheti át az egyszer használatos jelszavát az elkészült e-mail fiókjához.

Bejelentkezés és az ideiglenes jelszó módosítása:

1)

Nyissa meg a bejelentkezési lapot: https://portal.microsoftonline.com.

2)

Adja meg a felhasználónevet és a hozzá tartozó ideiglenes jelszót.

3)

Új jelszó létrehozásához kövesse a bejelentkezési lapon lévő utasításokat.

Álláskeresés

Kedves Diákjaink!

Évről-évre a tanév végeztével egyre többen kerestek munkát. A munkakeresés része a cégek felkutatása, majd ezen cégeknek önéletrajzot kell küldeni. A cégek az önéletrajz alapján választják ki azokat, akiket személyes beszélgetésre hívnak be. Az állásinterjú és az egyéni szimpátia alapján eldöntik el, hogy kit vesznek fel az adott pozícióra.

Ezúton szeretnénk segítséget adni ahhoz, hogy hogyan lehet minél sikeresebb a jelentkezésetek. (Igen sok hasznos információt találsz itt: http://allas.lap.hu/)

Mit is akarok? Milyen állás érdekel?

Nagyon fontos eldöntened, hogy mit is akarsz! Úgy soha ne jelentkezz egy céghez, hogy „Érdeklődök, milyen munkára keresnek embert?” Választ valószínűleg nem fogsz kapni, hanem visszakérdeznek: „Mihez ért? Mit akar csinálni?” Tehát döntsd el, hogy milyen munkakört szeretnél betölteni. Természetesen több munkakört is megjelölhetsz, de legyen elképzelésed. A bizonytalan munkavállalókat nem igazán szeretik. Ha eldöntötted mi érdekel, akkor arról a munkáról tudjál meg minél többet. Természetesen, ha a tanult szakmádban akarsz elhelyezkedni, akkor már a fenti kérdésekre tudod a választ.

Álláshirdetések keresése

Ma már többnyire az interneten keresünk, de a papíralapú hirdetési újságokat is célszerű átolvasni. Ezen kívül célszerű szólni minden ismerősnek, hogy állást keresel, (személyesen, e-mail, iwiw, facebook stb. útján).

Önéletrajz, motivációs levél

A cégek többnyire írásban várják a jelentkezést. Ez általában egy önéletrajzból és egy motivációs levélből áll. Az önéletrajz egy vázlatos összefoglalása az eddigi munkatapasztalatnak, iskolai végzettségnek, és egyéb képességeknek. Önéletrajz mintát itt találsz. Az önéletrajzba illesztett fotónál tessék figyelembe venni: - nem bulira jelentkezel, - nem haverok fogják megkapni, - lányok esetében – ez nem párkereső levél! Tehát a fotó legyen szép, tetszetős, de ne túlzó !!

Az önéletrajzban a munkaadót elsősorban az érdekli, hogy milyen képességeid vannak, amivel az adott munkát el tudod látni. Tehát az önéletrajz hobbi rovatába nem szabad olyat írni, mint például „szeretek bulizni”, mert ez nem ode való.

A motivációs levélben azt kell összefoglalni, hogy miért is jelentkezel az adott céghez, mik a terveid. A motivációs levélben nem szabad megismételni az önéletrajzot, az nem erre való. Ennek egy olvasmányos, lényegre törő, egy oldalnál nem hosszabb levélnek kell lennie, amit névre szólóan megcímzel annak, aki várja a jelentkezőket. Motivációs levél mintát itt találsz. Ha készen van az önéletrajz és a motivációs levél, mutasd meg szüleidnek, idősebb ismerőseidnek. Kérd ki véleményüket, és az alapján módosítsd a szöveget, ha kell!

Személyes találkozó

Ha mákod van, és behívnak személyes beszélgetésre, a következőkre figyelj: ápolt, tiszta, kulturált módon jelenj meg. A megjelenéseddel magadat minősíted, és a környezetedet tiszteled meg. Az igénytelen megjelenésnek „rossz üzenete van” a környezeted felé!

Ha férfi vagy, kézfogásod legyen határozott. (Nőknél sem hátrány.)

Inkább beszélj lassabban, de folyamatosan, makogás, öööö-zés nélkül. Esetleg otthon gyakorolj, próbáld meg önállóan elmondani az önéletrajzodat. Egy személyes beszélgetésen többnyire úgy is azt kérdezik először: „No és mit tud mondani magáról?” Erre is fel lehet készülni.

A beszélgetés végén fontos a várható bérezésről szót ejteni. Ez egy kényes kérdés, és sajnos egyik-másik cég ezt a pontot nem kezeli kellő fontossággal. Ha a cég képviselője nem akarja szóba hozni, tedd meg te! Pl.: „Szabadjon megkérdeznem, hogy milyen összegű nettó havi jövedelem várható az önök cégénél?” Ha vissza kérdeznek: „Mennyit szeretne keresni?” Célszerű valamilyen összeget mondani. Ehhez viszont előzetesen tájékozódnod kell, hogy az adott területen milyen bérek vannak.

Amikor átvághatnak
 • Ha felvettek dolgozni, és még egy hét múltán sem tudod, hogy mennyi lesz a havi béred, lehet hogy kihasználnak. A megállapodáskor rá kell kérdezni a fizetésedre, és jó ha azt írásban is rögzítik. Ha a munkaadó, nem ad egyenes választ a bérezésedet illetően, ott gond van, ne vállald el a munkát!
 • Ha azt ígérték, hogy bejelentett állásban fogsz dolgozni, de erre vonatkozó szerződést, papírt nem írattak alá veled, valószínű, hogy nem vagy hivatalosan bejelentve. Ennek következményei vannak!
 • Ha papírokat íratnak veled alá, mindig olvasd át! Figyelj arra, hogy legyen benne, amit szóban megbeszéltetek!  Ha valamit nem értesz, kérdezz rá, addig ne írj alá semmit!
 • Vigyázz az egészségedre, mert rajtad kívül senki nem teszi meg! Ha egészségtelen körülmények között kell dolgozni, keress másik állást!

Az interneten ezzel kapcsolatban sok hasznos információt találsz! Olvass utána, készülj fel minél jobban!

Sok sikert!

Étkeztetéssel kapcsolatos információk

Az étkezési díj törvényi hátteréről

NORMATÍV KEDVEZMÉNY MÉRTÉKÉT a 328/2011. (XII. 29.) Korm. rendelet szabályozza, melyet a következő linkre kattintva érhet el:

http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A1100328.KOR×hift=20160101
A kollégiumi étkeztetést az Étkeztetési Szolgáltató gazdasági szervezete látja el.

IGÉNYLŐLAP NORMATÍV ALAPÚ ÉTKEZÉS TÉRÍTÉSI DÍJKEDVEZMÉNYHEZ a 2017/2018-es tanévben itt érhetőek el:
http://www.gsz.modelltiszk.hu/diaketterem-hu/teritesi-dij-kedvezmeny-nyomtatvanyai

Ebéd lemondás és ügyintézés kollégiumi diákok részére: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
További kérdésével az étkezéssel kapcsolatban kersse az Étkeztetési Szolgáltató Gazdasági Szervezetet:

Központi cím: 1134 Budapest, Róbert Károly körút 49-51.
Postázási cím: 1555 Budapest 136., Pf.:71

Web: http://www.eszgsz.hu
Központi e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Központi e-fax: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Központi telefon: (+36) 1 60 60 500
Központi fax: (+36) 1 60 60 549

Jelentkezés a kollégiumba

Kedves Diákok!

Jelentkezéshez a zárójelbe tett hivatkozásokon található jelentkezési lapot (pdf, doc) töltsétek ki, és küldjétek el részünkre.

Jelentkezési lap (nyomtatható verzió) - Jelentkezesi_lap.pdf

telefon: +36 1 60 67 353 
e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Intézményünk közlekedés szempontjából igen jó helyen fekszik, így a kollégiumban élő diákok könnyen elérik a város számos iskoláját. Diákjaink több mint 68 iskola tanulói:

Ady Endre Gimnázium 1139 Budapest Röppentyű u. 62.
Arany János Műszaki Szakközépiskola 1072 Budapest Nyár u. 9.
Atalanta Üzleti Szakiskola 1083 Budapest Jázmin u. 10.
Bánki Donát Szakközépiskola 1139 Budapest Váci út 179-183.
Bartók Béla Zeneművészeti Szaiskola 1065 Budapest Nagymező u. 1.
Belvárosi Tanoda 1056 Budapest Irányi u. 19-23.
Berzsenyi Dániel Gimnázium 1133 Budapest Kárpát u. 49-53.
Bródi Imre Oktatási Központ 1047 Budapest Langlet u. 3-5.
Budapesti Szolgáltató- és Kézművesipari Szakképző Iskola 1082 Budapest Práter u. 31.
Burattino Általános és Szakképző Iskola 1212 Budapest Táncsics M. u. 27-29.
Csanádi Árpád középiskola 1143 Budapest Őrnagy u. 5-7.
Dobos C. József Vendéglátóipari Iskola 1134 Budapest Huba u. 7.
Dózsa György Gimnázium és Táncművészeti Szakiskola 1151 Budapest Fő u. 70.
EFEB Üzleti Szakközépiskola 1135 Budapest Frangepán u. 56.
Erzsébet Királyné Szakközépiskola és Szakiskola 1203 Budapest Kossuth L. u. 35.
Erzsébetvárosi Informatikai Szakközépiskola 1077 Budapest Dohány u. 32.
ETÜD Művészetoktatási és Zeneművészi Szakközépiskola 1067 Budapest Csengery u. 68.
Eurokonform Szakközépiskola és Szakiskola 1077 Budapest Rózsa u. 22.
Forrai Magániskola 1139 Budapest Lomb u. 41.
Fóti Népművészeti Szakközép- Szakiskola és Gimnázium 2153 Fót Vörösmarty tér 2.
GTB Szakképző Iskola 1039 Budapest Pasi dezső u. 1-3.
Gudel Károly Szakképző Iskola 1097 Budapest Ecseri út 5-7.
Hriszto Botev Bolgár-Magyar Gimnázium 1062 Budapest Bajza u. 44.
Ipartestületi Szakközépiskola 1074 Budapest Hársfa u. 12.
Kaesz Gyula Faipari Szakközép- és Szakiskola 1149 Budapest Egressy út 36.
Károlyi Mihály Közgazdasági Szakközépiskola 1139 Budapest Váci út. 89.
Károlyi Mihály Magyar-Spanyol Tannyelvű Gimnázium 1191 Budapest Simonyi Zs. u. 33.
Katona József Szakképző Iskola és Gimnázium 1168 Budapest Váci út. 107.
Képző és Iparművészeti Szakközépiskola 1093 Budapest Tötök Pál u. 1.
Kopint-Datorg Szakközépiskola 1065 Budapest Nagymező u. 37-39.
Kovács Pál Gimnázium 1153 Budapest Radda Barnen u. 20.
Kozma Lajos Faipari Szakközépiskola 1041 Budapest Deák F. u. 40.
Kölcsey Ferenc Gimnázium 1063 Budapest Munkácsy u. 26.
Könyves Kálmán Gimnázium 1043 Budapest Tanoda Tér 1.
Liszt Ferenc Szakközépiskola 1064 Budapest Vörösmarty u. 35.
Magyar Üzletemberképző Szakközépiskola 1051 Budapest Sas u. 25.
Minerva Szakközépiskola 1131 Budapest Fiastyúk u. 4-8.
MIOK József Nádor Gimnázium és Szakközép Iskola 1139 Budapest hajdú u. 18-24.
Modell Divatiskola 1133 Budapest Vág u. 12-14.
Nemes Nagy Ágnes Szakközépiskola 1115 Budapest Thallóczy Lajos u. 1.
Novus Gimnázium, Szakközép- és Szakiskola 1097 Budapest Vágóhíd u. 31-33.
Oktopus Multimédia Intézet 1074 Budapest Szövetteség u. 37.
Öveges József Szakközép- és Szakiskola 1117 Budapest Fehérvári út 10.
Pesti Barnabás Szakképző Iskola és Gimnázium 1062 Budapest Anrássy út 63-65.
Raoul Wallenberg Szakképző Iskola és Gimnázium 1083 Budapest Ludovika tér 1.
Ring Szakképző Iskola 1119 Budapest Villányi út 97.
Schola Europa Akadémia 1126 Budapest Beethoven u. 7-9.
Schulek frigyes Szakközépiskola 1087 Budapest Mosonyi u. 6.
Szabómester Szakképző Iskola 1089 Budapest Elnök u. 3.
Számalk Szakközépiskola 1115 Budapest Etele út. 68.
Széchenyi István Szakközépiskola 1088 Budapest Vas u. 9-11.
Szemere Bertalan Gimnázium 1054 Budapest Szemere u. 3-5.
Szinergia Üzleti Szakképző Iskola 1073 Budapest Erzsébet krt. 39.
Szinyei Merse Pál Gimnázium 1063 Budapest Szinyei M.P. u. 7-9.
Telepy Károly Gimnázium 1096 Budapest Telepy u. 17.
Terézvárosi Kereskedelmi Szakközép- és Szakiskola 1064 Budapest Szondi u. 41.
Újpesti Műszaki Iskola 1041 Budapest Görgey Artúr u. 26.
Vendéglátó, Idegenforgalmi és Kereskedelmi Iskola 1078 Budapest Hernád u. 3.
Vörösmarty Mihály Gimnázium 1085 Budapest Horánszky u. 11.
Weöres Sándor Gimnázium 1098 Budapest Lobogó u. 1.
Ybl Miklós Építőipari Szakképkő Iskola 1149 Budapest Várna u. 21/b.

Elérhetőség

Pannónia Középiskolás Kollégium

1133 Budapest, Pannónia utca 83.
Telefon (új): +36 1 60 67 350; +36 1 60 67 353
Fax (új): +36 1 60 67 359
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Honlap: http://www.pannoniakoll.hu


Adatvédelmi felelős:

Név: Jászkútiné dr. Veress Szilvia
Cím: 1149 Budapest, Mogyoródi út 21.
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Telefon: +36 1 795 1875
Pannónia Középiskolás KollégiumCannot get Budapest location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.

Statisztika

Látogatók
2968
Cikkek
159
Cikkmegtekintések találatai
440519