Asztalitenisz szakkör

Asztalitenisz szakkörünk végzős tagjaitól - Kovács Zoltántól és Tóth Bencétől - asztalitenisz villámtorna keretében búcsúztunk el.

A torna végeredménye:
 1. Tóth Lajos
 2. Tóth Bence
 3. Kovács Zoltán
11349921 951102618244476 1600345694 n

Tóth Lajos
szakkörvezető tanár

Természetjárás

Eredményes tanévet tudhatnak maguk mögött a természetjáróink, akik díjkiosztó ünnepséggel zárták a tanévet.

A Budapesti Diáksport Szövetség és a Budapesti Természetbarát Sportszövetség által a Tanösvények jegyében rendeztek túraversenyt  a fővárosi oktatási intézmények tanulói részére. A túraverseny hét rendezvényből állt, intézményünk mind a hét rendezvényen részt vett.

A versenyek eredményei:
 • Őszi tájékozódási túraverseny: Lukács Anna Sára csapata első, Tóth János csapata a negyedik helyezést érte el.
 • A Vízivárosban megrendezett városismereti verseny: Tóth Zoltán Bence csapata a hetedik, Lukács Anna Sára cspata a harmincnegyedik és Tóth János csapata a harminchetedik helyezést érte el.
 • Tavaszi tájékozódási túraverseny: Lukács Anna Sára csapata első, Kcsa János csapata harmadfik és Hürkecz Barbara csapata a negyedik helyezést érte el.

Az év eleji értékeléskor a központi túraversenyeken elért eredmények és a találkozókon való részvétel alapján csapatunk a negyedik helyezést érte el.

A Pannónia Középiskolás Kollégium 2014/15-ös tanévének legeredményesebb természetjárói, a túraverseny díjazottjai:
 • Lukács Anna Sára
 • Tóth János
 • Tóth Bence
 • Laufer Dominik
 • Flamis Tamás
 • Papp Zoltán
 • Tóth Lajos

P6090063

Tóth Lajos
túraszervező tanár

Látogatás a Budapest Főváros Levéltárában

Diákjaink interaktív foglalkozásokon vehettek részt 2015. május 12-én a levéltárban.
Két kedves könyvtáros hölgy mutatta be a családfakutatás alapjait - hogyan és hol kell elkezdeni a kutatást az ősökről. Megismerték tanulóink az anyakönyvek fajtáit  és a kutatást segítő adatokat. Két konkrét híres irodalmi személyt - Radnóti Miklóst és Molnár Ferencet is elemezhettük.
Figyelemfelkeltő és információgazdag foglalkozás volt.

leveltar

Látogatás az Országos Széchenyi Könyvtárban

000698162 2.jpg.jpg orig
A "Világörökségek és múzeumok" szakkör keretében - a Kultúr Kaland program segítségével az Országos Széchenyi Könyvtárat látogattuk meg 2015. május 6-án.
A könyvtáros elmesélte, hogy Széchenyi Ferenc adományozta az első könyveket számukra. Célja, egy mindenki számára elérhető "könyvtári vagyon" megalapozása volt. Jelenleg már 9 millió példányuk van, de folyamatosan bővül a keret.
Megtekintettük a diákokkal a közpoönti olvasótermet és a könyvpostát. A régi - akár 60 éves - újságokat pedig a mikrofilm olvasóban nézegettük. Tanulóink érdekes betekintést kaptak a könyvtár életébe.

Kőrösi Melinda
szakkörvezető pedagógus

Tavaszi túrák

Természetjáró szakkörünk tagjai részt vettek a Budapesti Természetbarát Sportszövetség és a Budapesti Diáksport Szövetség által a Nagy-Kopasz térségében lévő Sisakvirág Tanösvényen megrendezett tájékozódási túraversenyen, ahol szép eredményeket értek el.

Középiskolás kategóriában Lukács Anna Sára csapata első, Hürkecz Barbara csapata a negyedik helyezést érte el.

Nagykovácsi 4
Vegyes kategóriában Kacsa János csapata a harmadik helyezést szerezte meg.

Folytattuk a Teljesítménytúrázók társasága által szervezett "Budapest Kupa 2015" túramozgalom teljesítését. Többek között teljesítettük a Gyermekvasút és a Kakukkhegyi Hullámvasút teljesítménytúrákat.

Gyermekvasút túra11


Rembrandt kiállítás

Kőrösi Melinda tanárnő beszámolója: Január 20-án a Világörökségek és múzeumok szakkör keretében meglátogattuk a Szépművészeti Múzeum Rembrandt kiállítását. Megtekintettük a "Holland Arany" hét szekcióját. Láttuk például A katolikus hit, A geográfus és az Önarckép című képeket, illetve egy szép földgömböt is. A diákoknak nagyon tetszett a 170-nél több festmény.
Rembrandt a Szépművészetiben
Rembrandt a Szépművészetiben

Cannot get Budapest location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.

Statisztika

Látogatók
494
Cikkek
185
Cikkmegtekintések találatai
256934