Decemberi színházlátogatásaink

A Nemzeti Színházban A Lutherek című darabot néztük meg, a debreceni Csokonai Színház előadásában. A mű a német reformátor Luther Mártont és az amerikai baptista prédikátor és fekete polgárjogi harcos Martin Luther Kinget kapcsolja össze.

A József Attila Színházban: a Légy jó mindhalálig darabot láttuk a Fővárosi Önkormányzat támogatói jegyeinek segítségével. A sikertörténet elengedhetetlen része a lelki tisztaság és az anyagiak szembenállása, s ennek a harcnak a konklúziója a cím bibliai idézetében összegeződik: „Légy jó mindhalálig!”

Szinhazlatogatas

Barta Zoltán és Tóthné Belme Valéria
szervező tanárok

Mikulás túra 2016

A Budapesti Diáksport Szövetség és a Budapesti Természetbarát Sportszövetség 2016. december 4-én szép napos időben a Lőrinci kiserdőben Mikulástúrát rendezett.
A túra rajthelyén a kiserdő fáival, , növényeivel kapcsolatos kérdéseket tartalmazó menetlevelet kaptunk.. A kérdésekre az ismertető táblák figyelmes elolvasása után tudtunk helyesen válaszolni.
A túra végén a jó válaszokat tartalmazó menetlevelek leadásakor tombolajegyet kaptunk. A Mikulás segítségével megtartott hangulatos sorsoláson tanulóink lépésszámlálót és csokoládé mikulásokat nyertek.
a rendezvény végén kellemes élményekkel és a nyereményekkel indultunk vissza a kollégiumba.
Tóth Lajos
szervező tanár

Látogatás a pesti megyeházában

20150604 163505

Kollégiumunk diákjai júniusban a pesti megyeháza klasszicista stílusú épületegyüttesével ismerkedtek.
Az épület múzeumi munkatársa segített eligazodni a a sok mindent megélt épület történetéről. Az épületben egykoron megyegyűlésket tartottak és itt működött a volt Vármegyei Törvényszék is. Megnézhettük a börtönkápolnát is, mely a későbbiekben a levéltár díszterméül szolgált.

Diákjainkra nagy benyomást tett a látogatás, mivel az épületegyüttes részleteit már filmekben itt-ott láthatták, hiszen itt forgattak korábban több játékfilmet ismint például a Hídember című filmet.

P-megyeUdvar1

Barta Zoltán
szervező pedagógus

Budapest Kupa 2015

Természetjáró szakkörünk tagjai folytatták a "Budapest kupa 2015" teljesítménytúrák teljesítését.

2015. április 11-én ragyogó napsütéses időben a Zöldgömb Sport Klub rendezésében a Széchenyi-hegy -
Normafa - Makkosmária - Szépjuhászné - Hárshegy - Hűvösvölgy útvonalon 12,2 km-es távon megrendezett Gyermekvasút teljesítménytúrán vettek részt.

Színházlátogatás

2015. március 24-én a Vígszínháztól kapott tiszteletjegyekkel megtekinthettük Bertolt Brecht Jó embert keresünk című zenés színművét. Az előadás a XIII. Pécsi Országos Színházi Találkozón elnyerte a Legjobb előadás díját, Eszenyi Enikőt pedig a Legjobb női főszereplőnek járó díjjal jutalmazta a szakmai zsűri és a közönségzsűri is.

Három Isten érkezik egy nagy szegénységben élő városkába, azért, hogy próbára tegyék az emberek jóságát. A próba egyszerű: találniuk kell valakit, aki szállást ad nekik. Az isteneknek azonban csalódniuk kell, mert hosszú útjuk során senki sem akad, aki befogadná a három idegent. Csak egy pénztelen utcalány látja őket szívesen: Sen Te, akit a jótéteményért megajándékoznak, mert abban bíznak, Sen Te példája bebizonyítja majd, hogy jó emberek is élhetnek emberhez méltó életet a Földön. Az ajándék segít Sen Tének talpra állni, de közben az istenek kísérletének alanyává is teszi: kérdés, hogy képes lesz-e jó maradni egy olyan világban, ahol hatalmas a szegénység, és mindenki csak a saját, önző érdekeit tartja szem előtt, vagy tigrissé kell válnia, hogy megvédje magát.

brecht

Brecht szenvedélyes, formabontó író, aki mindig kivételes érzékenységgel, sok humorral és nagy drámai erővel ábrázolja a gazdasági és társadalmi problémáknak kiszolgáltatott emberek  esendőségét. A Jóembert keresünk című darabja megrendítően szép vallomás a jóságról, a csodavárásról, az emberi nagyságról és gyarlóságról. Diákjainkat elgondolkodtatta az előadás, érezték, hogy minden nehézség ellenére érdemes küzdeni a jóért.

 

Könyvtár

konyvtar-1024x776
A kollégiumba való beköltözés másnapján már birtokba vették a gyerekek az új helyre költöztetett könyvtárat, amely 16 számítógépnek is helyet ad. Az elmúlt tanév bizonyította, hogy sikeresen egészíti ki egymást a könyvtári és a számítógépes rész. Ez a komplett szolgáltatás segítséget nyújt a diákok tanulmányi munkájához, és szabadidejük hasznos eltöltéséhez is. Az itt tanulók közül többen kértek segítséget Bihari Tamás tanár úrtól, aki szívesen segít magyarból és történelemből, de ha szükséges a többi tantárgyból is. A könyvtár kedvező elrendezése - kis zugai - lehetőséget adnak többféle  tevékenység egyidejű végzésére. Például csoportfoglalkozások, korrepetálások megtartására, sakkozásra, filmnézésre, zenehallgatásra és nem utolsósorban művelődésre. Mindez köszönhető a tanár úrnak, aki jól ráérez a diákok igényeire.

Forduljatok hozzá bizalommal!

Cannot get Budapest location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.

Statisztika

Látogatók
494
Cikkek
185
Cikkmegtekintések találatai
256937