NATO Futás 2019

Budapesten 14. alkalommal rendezték meg 2019. október 20-án a NATO Futás nemzetközi sporteseményt. A rajthoz állók a mozgás öröme mellett megismerhették a budai oldal egyes részeit, ami felért egy helytörténeti barangolóval.
A Pannónia Középiskolás Kollégiumból Tóth Lajos tanár úr vezetésével - aki személyes példát mutatott az ifjúságnak - egy lelkes és elszánt csapat állt össze akik, részt vettek és teljesítették a NATO futás 10 km-es távját.

Az útvonal:
RAJT:I. ker. Attila út – Alagút utca – Clark Ádám tér – Fő út – Bem rkp. – Angello Rotta rkp. – Sztehlo Gábor rkp.- Friedrich Born rkp. – Várkert rkp. –Ybl Miklós tér – Lánchíd utca – Clark Ádám tér – Alagút utca – Attila út-Vérmező /Attila út 135./ CÉL

Teljesítményükért éremmel jutalmazták őket, gratulálunk nekik!

Mezei futás

2019.szeptember 25- én diákjaink szép eredményeket értek el a József Attila Kollégium által megrendezett mezei futáson a Hajógyári szigeten.

Az I. helyen végzett a fiú váltónk, melynek tagjai Berkes Marcell, Bujnóczki József, Gál Tamás, Kocsis Tibor, Purcsel Botond és Purcsel Csanád voltak. Utóbb említett kollégistánk 1200m egyéni futásban is aranyéremmel büszkélkedhet.
Lány tömegfutásban Csiszár Dóra III. helyen végzett, fiú tömegfutásban pedig Berkes Marcell I. helyen.

mezeifutas2019

Kollégistáinkat Stahala Tamás és Tóth Lajos nevelőtanárok kísérték. Gratulálunk a résztvevőknek és győzteseinknek!

Diáksport Kupa

2019. április 30-án az Angyalföldi Sportközpont a IV. kerületben lévő Farkas-erdőben rendezte meg a XIII. kerületi Diáksport Kupa Mezei futóversenyét.

Ideális időjárási körülmények között, remek, ízületeket kímélő erdei talajon, enyhe szintkülönbségű pályán versenyezhettek tanulóink az V.-VI. korcsoportok futamában.

A Pannónia Középiskolás Kollégium diákjai Tóth Lajos tanár úr vezetésével az alábbi szép eredményeket érték el:


R. Attila: bronzérem (3. hely)
M. Gábor: bronzérem (3. hely)
Á. Viktória: ezüstérem (2. hely)
N. Imre: aranyérem (1. hely)


diaksportkupa

GRATULÁLUNK MINDENKINEK!!!


Szerző: Tóth Lajos László nevelőtanár

E-sportol a Z generáció

A Pannónia Középiskolás Kollégiumban sokféle érdeklődésű diák lakik, igyekszünk mindenki számára megfelelő szabadidős tevékenységi kört biztosítani.

Ebben a tanévben a modernitás felé tettünk egy nagy lépést, és valószínűleg országosan elsőként bevezettük az E-sportot, mint szabadidős tevékenységet. Ehhez beszereztünk egy PS4-et és egy Xbox gépet.

Mit nyújt az e-sport a szórakozáson kívül, miben fejleszti a diákokat?

-kognitív képességeket: kéz és szem koordinációt,

-reflexeket,

- gyors döntéshozatalt,

- figyelmet (a figyelmet fókuszálni kell és sokáig fenn is kell tartani),

-cél melletti kitartást,

-csapatban együttműködést,

-probléma megoldó képesség javítását.

Külföldön egy hivatásos e-sportoló havi fizetése magyar pénzben elérheti a több millió forintot is, ami egy hagyományos sportolóhoz képest is magasnak számít. A híresebb játékosok mögött időnként nagy cégek szponzorként jelennek meg.

Érdemes időt áldozni erre a témára, mert az elkövetkezendő években egyre jobban a figyelem középpontjába fog kerülni. Lesznek, akik az e-spothoz kapcsolódó szakmákból fognak megélni, akár informatikusként, grafikusként, kereskedőként, sportolóként.

esport

Szerzők: Bihari Tamás, Darmó Szabolcs

Diákolimpiákon

Az Angyalfödi Sportközpont által megszervezett Diákolimpia versenyeken eredményesen szerepeltek a Pannónia Középiskolás Kollégium diákjai.

  • A 13. kerületi sakk csapatversenyen 2 helyezést ért el kollégiumunk II. csapata illetve 3. helyezést az I. csapat.
  • Az egyéni versenyen az V és VI. korcsoportban nagyon eredményesek voltak diákjaink, mivel ZS. Bence és testvére ZS. Mátyás az I. helyezéseket szerezték meg! Ők bejutottak a budapesti döntőbe, sőt Mátyás az országos döntőbe is!
  • A sakk egyéni V. korcsoportban R. Attila 3. lett. VI. korcsoportjában szintén a mi diákjaink vitték el a 2.(Sz. Bence) és 3.(M. Gábor) helyezést!
  • A 13. kerületi bowling egyéni versenyen, két- két diákunk ért el dobogós helyezést az V. és VI. korcsoportban! A legügyesebbek voltak, L. Regina, aki második helyezett lett és M. Gergő pedig megnyert az első helyezést!
sport13ker

Gratulálunk diákjainknak, mert bár a részvétel a fontos, a győzelem sem árt!

Szerző: Tóth Lajos nevelőtanár

Túra és Európa Sportfőváros rendezvény

A természetbarátok díjkiosztó rendezvényén díjaztuk a legaktívabb természetjárókat, valamint megbeszéltük a következő hónapok túráit, versenyeit.

A Teljesítménytúrázók Társasága (TTT) 2018-ban tizenegyedszer rendezte meg a Budapest Kupa teljesítménytúra mozgalmat. (A túramozgalmat először 2008-ban Pest, Buda és Óbuda egyesítésének 135. évfordulóján rendezték meg). 2018-ban 1300 fő nevezett a túramozgalomra és 691 főnek sikerült teljesíteni a követelményeket. Kollégiumunk természetjárói közül Á.E. Viktória, R. Attila, Sz. Bence, T. B. Krisztián, T. János és T. Lajos vehették át a teljesítményükért járó serleget.

A természet - és sportbarátok kezdeményezésére bekapcsolódtunk a Budapest 2019 Európa Sportfővárosa programsorozatba. Intézményünk tanulói és dolgozói részére 22 rendezvényt hirdettünk meg, amelyek mindenki számára elérhetők és teljesíthetők. Ez kiegészül a kollégiumok közötti versenyekkel, diákolimpiai versenyekkel, a XIII. kerületi Családi Sportnappal.

sportfovaros
Szerző: Tóth Lajos nevelőtanár

A Pannónia Középiskolás Kollégium novemberi túraprogramja

A Budapesti Diáksport Szövetség és a Budapesti Természetbarát Sportszövetség 2017. november 11-én Biatorbágy - Kálvária-hegy - Fő-kút-forrás - Hidegvölgyi erdészlak - Mamutfenyők - Budakeszi útvonalon "Lombhullató túrát" rendezett.

A 12 km-es túra kellemes, szép őszies tájakon haladt. Túránk során jártunk a Sisakvirág tanösvényen,  a budai tájvédelmi körzetben és a Budakeszi határában megcsodáltuk a két hegyi mamutfenyőt (koruk 70-80 évre tehető, 30, ill. 35 méter magasak, alapi körméretük 5,40 ill. 6,70 méteres).

Budakeszin a Dózsa György téren felállított célban forró tea kortyolgatása mellett megbeszéltük a túra élményeit, majd a 22-es busszal jöttünk vissza Budapestre.

tura november
A Mészöly utcában lévő Ex Klubban rövid adminisztráció (nevezés) után indultunk a 11 km-es, 300 m szintemelkedéssel nehezített túrára.

A Feneketlen-tó - Ugató-szikla - Sas-hegy - Gellért-hegy - Szabadságszobor érintésével érkeztünk vissza a célba, ahol átvettük az emléklapot és a kitűzőt, majd pogácsával és forró teával pótoltuk az elégetett energiát.

Éjszakai túránkat Ágh Viktória Erzsébet, Tóth Benjámin, Tóth János és Tóth Lajos teljesítette.

oklevel

Szerző: Tóth Lajos nevelőtanár


XIII. kerületi Diáksport Kupa asztalitenisz

Az Angyalföldi Sportközpont által rendezett XIII. kerületi Diáksport Kupa asztalitenisz V-VI. korcsoport versenyén öt - XIII. kerületi - oktatási intézmény 18 tanulója vett részt.

A Pannónia Középiskolás Kollégiumból a lányok versenyében:

V-VI. kcs.

2. helyezett – T. Krisztina (Pannónia Középiskolás Kollégium)

3. helyezett – Zs. Panna (Pannónia Középiskolás Kollégium)

 asztalitenisz kupa

Fiúk versenyében kollégiumunk tanulói játszották a döntőt, amely izgalmas mérkőzést hozott, végül a támadó játékot játszó és kevesebbet hibázó B. Marcell végzett az első helyen.

Ellenfele M.Gábor az ezüstérmet vihette el.

Így az V-VI. kcs. fiú végeredménye:

1. helyezett – B. Marcell (Pannónia Középiskolás Kollégium)

2. helyezett – M. Gábor (Pannónia Középiskolás Kollégium)Az eseményt 2018. október 18-án, csütörtökön rendezték meg az Ady Endre Gimnáziumban.

Felkészítő tanárok: Turbucz István, Tóth Lajos.

A résztvevőknek, a felkészítő tanároknak gratulálunk!

Szerző: Tóth Lajos nevelőtanár

Runtertainment

runtertainment

Runtertainment, vagyis szórakoztató futás. 2019. február 23-án ilyen élményben volt része azoknak a Pannónia kollégistáknak, akik benevezetek a BBU földalatti futásra a kőbányai pincerendszerben.

A szervezők célja az volt, hogy népszerűsítsék a testmozgást és ezt az egyedülálló helyszínt, amihez hasonló nincs több az országban, így a diákok szórakozva élvezhették a futást. A különleges helyszín egykor a Dreher sörgyár pincehálózata volt, a világháborúban repülőgépeket gyártottak itt, majd gombatenyésztők hasznosították.

A Nagy Sportágválasztó keretében megrendezett eseményről a Magyar Távirati Iroda is tudósított.

Szerzők:
Darmó Szabolcs, Tóth Lajos

Cannot get Budapest location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.

Statisztika

Látogatók
2932
Cikkek
159
Cikkmegtekintések találatai
432101