Ballagás

DSCF0135

2015. április 22-én ballagási ünnepséget rendeztünk végzős diákjainknak.

Kosztolányi Dezső, Babits Mihály, Weöres Sándor, Prohászka Ottokár műveiből, eszkimó asszony bölcseletéből és népi intelmekből gyúrtunk nekik „hamuba sült pogácsákat”, melyeket zenével, tánccal fűszereztünk, remélve, hogy ez az útravaló segítségükre lesz az elkövetkezendő időkben.

A negyedévesek nevében Kiss Vivien osztotta meg velünk gondolatait a kollégiumtól való elválásról.

Darmó Szabolcs intézményvezető beszédet mondott, melyben biztatta az érettségi vizsgák előtt álló diákokat, majd meghívta őket egy ünnepi vacsorára, melyet tanáraikkal együtt költöttek el.

A ballagási műsorban felléptek: Barabás Szabolcs, Barna Júlia, Birinyi Máté, Farkas Kármen, Gémes Hajnalka, Horváth Máté, Jecsmenik Arnold, Lukács Anna Sára, Molnár Krisztina, Rákosi Eszter.

Kollégiumi "Könyv-játék"

Kedves Diákok!

A kollégium KÖNYV-JÁTÉK-ának első fordulójában a legnépszerűbb könyvek a következők lettek:

book result

Itt a kollégium honlapján lehet szavazni, hogy a fentiek közül kiválasszuk a legnépszerűbbet! Egy magyar, és egy külföldi szerző által írt könyvet jelölhettek be. A szavazás 2015. március 31-én 22 óráig áll nyitva.

Pannónia Napok

Március 16-tól 24-ig sikeresen lezajlott a "Pannónia Napok" rendezvénysorozat. Az alábbi programok közül választhattak az érdeklődő diákok.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
2015. március 16-án hétfőn került megrendezésre a Pannónia Napok keretében a földszinti könyvtárban a Honfoglaló házibajnokság. A csapatok számítógépeken egymással vetélkedtek az ismert és népszerű honfoglaló társasjátékban. A versenyen 6 háromfős csapat vetélkedett. Mindenki nagyon ügyesen játszott, a diákok jól boldogultak az olykor fogós kérdések megválaszolásával. Az izgalmas és jó hangulatú vetélkedőn az alábbi eredmények születtek: 1. hely: Bodonyi Gábor, Pasqualini Renátó, Deák Mátyás 2. hely: Vincze Ákos, Pap Zoltán, Bodola János 3. hely: Laufer Dominik, Jecsmenik Arnold 4. hely: Pénzes Boglárka, Molnár Krisztina, Horváth Dóra 5. hely: Gorni Borbála, Szilasi Luca, Birta Tímea 6. hely: Bodzán Nikolett, Medveczki Sarolta, György Debóra Gratulálunk a győzteseknek és minden résztvevőnek!
 
Vígh Zoltán nevelőtanár

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
2015. március 17-én, kedden az I. emeleti klubban nagy érdeklődés mellett rendeztük meg a hagyományos tanár-diák asztalitenisz versenyt. A 2014/15-ös tanévtől rendezvényünket a 2014. május 1-jén elhunyt Likker László sportvezető tanár emlékére rendezzük meg. A tanárok és a diákok csapata is 8-8 embert állított ki. Az izgalmas és szoros mérkőzések alatt az alábbi eredmények születtek: az egyéni 8 mérkőzés után 4:4 volt az állás, sőt még a szettarány is döntetlen volt 14:14. A csapatjátékban erősebb tanári csapat végül 7:4-re megnyerte az emlékversenyt. A verseny eredményhirdetésén Darmó Szabolcs igazgató úr gratulált a résztvevőknek és átadta az érmeket a sportolóknak. 2015. március 18-án 6 km-es esti sétán voltunk a Tabáni Tanösvényen és a Gellért-hegyen. Krisztina-tér - 1956-os emlékmű - Filozófusok kertje - Szent Gellért szobor  - Szabadság-szobor - Kálvin-tér útvonalon megcsodálhattuk fővárosunk esti fényeit és nevezetességeit.
 
Tóth Lajos nevelőtanár

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Március 18-án, szerdán
17 órától a könyvtárban megrendeztük - szintén a Pannónia Napok keretében - a "Mondj egy verset Brigi néninek!" című versmondó estet. A karácsony előtt elhunyt kolléganőnk emlékének szentelt programon kb. 40 fő vett részt - diákok és tanárok vegyesen. Mindenkinek volt egy kis emléke, gondolata Gergely Brigitta tanárnőről, amit megosztott a többiekkel, és felolvasta vagy elszavalta kedvenc versét.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A Pannónia Napok zárásaként március 24-én az I. emeleti klubban a már sok évre visszatekintő "Ki mit tud?"-ot rendeztük meg. A diákok magas színvonalon és tehetségüket megcsillogtatva adták elő műsorukat, melyekben versmondás, tánc, ének  szerepelt.

A fellépők Lukács Anna Sára (vers), Aroutonov Karo és Brecska Máté (ének), Radeczki Anna (tánc), Jecsmenik Arnold (ének, gitár) a Fóti Népművészeti Szakközépiskola tanulói (néptánc) és Majsai Réka (népdal). A zsűri tagjai Kövi Éva Ilona igazgatóhelyettes asszony, Kajári Klári tanárnő és Nádas Szabina diák voltak. A résztvevő diákok csokit és oklevelet kaptak, a nagy tapson kívül, ami produkciójuk után járt nekik ;)!

1848. március 15-i megemlékezés

Kollégiumunk a 2014/15-ös tanévben is méltóképpen emlékezett meg az 1848-as forradalom és szabadságharcról. A kézműves szakkör keretében diákjaink elkészíthették saját kokárdáikat Záluszki Ildikó tanárnő vezetésével.
2015 kokarda
A Budapesti Diáksport és Természetbarát Sportszövetségek rendezésében 2015. március 15-én 1848-as Emléktúrán vettek részt tanulóink. A Szépjuhászné - Tündér-hegy - Tündér-szikla - Disznófő - Kossuth Lajos emlékmű - Szent Anna Kápolna - Normafa 6 km-es útvonalon megrendezett túrán a Kossuth emlékműnél emlékeztek meg a résztvevők  az 1848-as forradalom és szabadságharcról. A diákokat Tóth Lajos tanár úr kísérte.
11072975_565872656888374_149928487_n
A kollégiumi rádióban is megtartottuk a már hagyományosnak mondható műsort, melynek keretében felelevenítették diákjaink az 1848. március 15-i eseményeket. A rádiós műsor elkészítésében közreműködött Lukács Anna Sára diák, Horváth Gergő és Papp Marcell stúdiósok, Stahala Tamás DÖK-segítő tanár és Vígh Zoltán nevelőtanár. A zenei szerkesztést és a műsor főszerkesztői feladatait szokás szerint Kajári Klári tanárnő látta el.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Emlékezés az 1956-os forradalomra

A fővárosi oktatási intézmények október 20-án rendezett megemlékezésén kollégiumunk is képviseltette magát 7 fővel.

Stahala Tamás tanár úr kísérte el a diákokat.

Az ünnepség után a tisztelet és a kegyelet koszorúját helyezték el a 301-es parcellánál.A képen hátul Gál László, Vinczellér István, Stahala Tamás, elöl pedig Vinczellér János, Bőgér Dávid és Teplán Márk látható. Kollégiumunk diákjai is méltóképpen emlékeztek meg 1956 október 23-ról. Az alábbi tanulók a műsorban való közreműködésükért igazgatói dicséretben részesültek:

  • Pupos Liza,
  • Ágoston Zsanett,
  • Balázs Eszter,
  • Besenyei Krisztina,
  • Jelinek Erzsébet,
  • Nagy Kata,
  • Szabó Cecília,
  • Lóránt Gábor és
  • Bíró Beáta.
 
A műsort összeállították és a diákokat felkészítették: Kajári Klári és Gergely Brigitta tanárnők.

Cannot get Budapest location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.

Statisztika

Látogatók
495
Cikkek
185
Cikkmegtekintések találatai
256946