Egészségfejlesztési előadás-sorozat

A 2017/18-as tanév első féléve

Ebben az évben is felkértük a Budapesti Orvostanhallgatók Egyesületét, hogy tartsanak diákjainknak egészségmegőrzéssel kapcsolatos előadásokat. A hallgatók mindannyian az Általános Orvosi Karra járnak. Életkorukból és az egyetemen szerzett tudásukból eredeztethetően, közvetlen hangnemben, hitelesen és magas szakmai színvonalon zajlottak az előadások.

BOE logó

Az első félévben az alábbi témákra került sor:

  • Alapszintű elsősegélynyújtás (október 17.)
  • Egészséges táplálkozás (október 24.)
  • Dohányzás és alkoholprevenció (november 8.)
  • Drogprevenció (november 15.)
A tanárok elsősegélynyújtási munkáját segítő ingyenes kiadványt kaptunk az Elsősegélynyújtás Oktatásáért Alapítványtól nyomtatott és DVD film formájában. Ezek nagyon hasznosak az egyes betegségek, sérülések ellátásában.
Az előadóknak ezúton is köszönjük lelkiismeretes munkájukat!

Szegedi Piroska ápolónő
program szervező

Rendhagyó csoportfoglalkozás

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Az I. világháború kitörésének 100. évfordulójára emlékeztünk.  2014. november 26-án a 29-es honvéd gyalogezred hagyományőrzői, Irsay-Nagy Dénes és Tárkányi Botond érdekes előadást és bemutatót tartottak tanulóinknak. Elmondták az I. világháború kitörésének előzményeit, a hatalmi tömbök kialakulásának körülményeit. Megismertük a magyar hadsereg katonai felszerelésének darabjait. Megrendítő volt kézben tartani 100 éves tárgyakat és eltűnődni azon, hogy vajon ki lehetett a gazdája, hol és milyen körülmények között viselhette azokat.

Az előadók tudásukkal, közvetlen stílusukkal, a bemutatott tárgyakkal érthetőbbé, érezhetőbbé tették számunkra a háború körülményeit, a katonák életét a fronton. Az előadás után még számos kérdésre kaptunk választ vendégeinktől.

Záluszki Ildikó

Bűnmegelőzési előadás

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A 2014/15-ös tanévben is megtartottuk kollégiumunkban a bűnmegelőzési foglalkozást. Az előadó - az elmúlt évekhez hasonlóan - Németh Mónika alezredes, a XIII. kerületi Rendőrkapitányság  ifjúságvédelmi felelőse volt.  A november 27-én megtartott előadás érintette a droghasználat, lopás, utcai támadás, iskolai és online zaklatás veszélyeit.

A program fő célja, hogy megelőzze diákjaink áldozattá válását, illetve azt, hogy rossz útra tévedjenek.

Cannot get Budapest location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.

Statisztika

Látogatók
494
Cikkek
185
Cikkmegtekintések találatai
256928