Étkezéssel kapcsolatos információk a 2020/21-es tanévre

Kedves Szülők!
Kedves Diákok!

A kollégiumi étkeztetéssel kapcsolatos tudnivalók az alábbi linken található dokumentumban olvashatóak.
A tájékoztató a Dokumentumtár menüpontban megtalálható.

Étkezési befizetési nap szeptember hónapra: 2020. 08. 31. hétfő, 13 órától 19 óráig.

A Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen lehet étkezést lemondani, az előző tanítási nap reggel 8 óráig.

Tanulók részére teljes árú étkezési díjak: reggeli: 188 Ft; ebéd: 350 ft; vacsora: 325 Ft.

Lehetséges tehetségek

Kollégistáink egy budapesti ének-zenei tehetségkutató versenyen vettek részt! Az eseményt a Vécsey Kollégium szervezte, már tizennégy éve biztosítják a helyszínt, és a lehetőséget, hogy Budapest tehetségei megmutassák színes személyiségüket és azt, mi rejlik bennük.

A zsűri elnöke: Dévai Nagy Kamilla Liszt Ferenc- díjas énekes, előadóművész. Minden évben fantasztikus művészeket hoz magával, akik értékelik a produkciókat. A verseny két napos volt, a második nap programja: a gálaműsor, eredményhirdetés, és az örömzenélés, amin neves művészek is meglepték a diákokat és a közönséget egy-egy produkcióval.

Diákjainkat, tehetségeinket a versenyre felkészítette, segítette és elkísérte: Pataki Beáta tanárnő.
Eredmények:


Berkes Marcell zongora: 1. helyezés

Nagy Szilárd zongora: 2. helyezés

Vajda Zoltán ének, opera: 2. helyezés

Vastag Sára ének, opera különdíj

Puskás Ádám népdal: oklevél

tehetsegek


Fantasztikus élményekkel, eredményekkel lettünk gazdagabbak. Köszönjük!

Szerző: Pataki Beáta tanárnő

Európa földrajza vetélkedő

2019.02.19-én a Budapesti Egyesített Középiskolai Kollégiumban részt vettünk az Európa földrajza c. vetélkedő döntőjén, ahol a Pannónia Középiskolás Kollégium kis csapata első helyezést ért el (S. Kamilla, M. Rebeka). A vetélkedő után a Zugló TV is készített velük egy interjút. Gratulálunk a diákjaiknak!

foldrajzi vetelekdo
Szerző: Kőrösi Melinda

"Szabó Magda 100" hét a Pannóniában

Szabó Magda születésének százéves évfordulójára megemlékező hetet szervezett kollégiumunk november végén.

IMG 20171205 151118 672

Az első programban a diákok a könyvtárban megnézhették azt a négyrészes tévéjátékot, amelyet az írónő Abigél című művéből Zsurzs Éva rendezett 1978-ban. Azért gondoltunk Szabó Magdának erre a művére, mert tulajdonképpen ez is egy „kollégiumban” játszódik, az írónő személyes diákkori élményeivel. Itt is vannak tanárok, diákok, szabályok, örömök és bánatok, még csodák is, csak ez a történet a második világháború idején zajlik.
A nevelőtanárok rábeszélő képességének köszönhetően is több lány, sőt fiú is eljött a vetítésre. A végén a diákok azt mondták, érdemes volt megnézniük, érdekesnek találták a filmet, amit két délután alatt vetítettünk le. Többen kedvet kaptak a könyv elolvasásához is.

A második program a Petőfi Irodalmi Múzeum Szabó Magda kiállításának (címe: Annyi titkom maradt) megtekintése volt. Az itt összegyűjtött nagyon érdekes anyagot egymúzeumpedagógus vezetésével nézhették meg tanulóink, aki különféle játékokkal, történetek mesélésével elérte, hogy a résztvevők felszabadultak, közlékenyek, érdeklődők legyenek. Annyira fellelkesültek végül, hogy még a Petőfiről és Aranyról készült interaktív kiállításokat is megnézték. Az egyik lány pedig azt mondta, ez a múzeum annyira megtetszett neki, hogy a húgát is el fogja vinni valamikor.

A Szabó Magda hét utolsó programja egy vetélkedő volt. A résztvevők használhattak okostelefont, laptopot. Tizenegy csapat gyűltössze, csoportonként 3-5 fiúval vagy lánnyal. A könyvtár tele volt, a gyerekek összedugták a fejüket, az internetről szerzett információkat megbeszélték és megoldották a tesztet a megadott idő alatt. Három csapat hibátlanul dolgozott. A helyezésüket végül a gyorsaságuk döntötte el.

Szabo Magda 100

Ez alatt a pár nap alatt kellemes hangulatban sikerült népszerűsítenünk Szabó Magdát, valamint több diáknak élményeket és információkat, esetleg kedvet adni az írónő életművének megismeréséhez.

Szervező tanárok: Osváth Kinga és Bihari Tamás

Magyar Digitális Gyermekvédelmi stratégia

Magyar Digitális Gyermekvédelmi stratégia

A Kormány az 1488/2016. (IX. 2.) Kormány határozattal elfogadta Magyarország Digitálsi Gyermekvédelmi Stratégiáját.

Ezzel összhangabn Iskolánk elérhetővé teszi, hogy honlapján naprakész információk legyenek elérhetőek az online gyermekvédelem területén alkalmazható jogszabályokról, védelmi lehetőségekről és a médiaműveltség növelését célzó programokról.

A magyar gyermekvédelmi rendszer működése az online környezetben történő gyermekveszélyeztetés tükrében
Tájékoztató letölthető innen:
http://hirek.nkp.hu/cikk/a-magyar-gyermekvedelmi-rendszer-mukodese-az-online-kornyezetben-torteno-gyermekveszelyeztetes-tukreben
 

A magyar gyermekvédelmi rendszer működése az online környezetben történő gyermekveszélyeztetés tükrében (PDF dokumentum)
Tájékoztató letölthető innen:
http://hirek.nkp.hu/letoltes/36569_2017_KOZNEVTART_melleklet_Gyvt

Továbbképzés

2017. júniusában az ISZE és a Pannónia Középiskolás Kollégium közös szervezésében egy olyan ingyenes továbbképzést sikerült megvalósítani, amelynek középpontjában a tehetséggondozás állt. Pontos megnevezése: Informatikai gazdagítás kooperatív tanulással. A továbbképzés minden intézménytípusban felhasználható, a mindennapi munkában hasznosan alkalmazható jó gyakorlatokat adott át.
A továbbképzés megalapozta a felek közötti kölcsönös nyitást, a hálózatbővítést, és kifejezte a tenni akarást a tehetségek felkarolása érdekében.

ISZE továbbképzés

Minden résztvevőnek köszönjük, hogy szántak időt ebben a teendőkben rendkívül gazdag időszakban tudásuk megújítására, valamint, hogy tapasztalataikat, értékes gondolataikat megosztották velünk.

Darmó Szabolcs
intézményvezető-szervező


Színházlátogatásaink

A Nemzeti Színház hagyományként kedvezményesen biztosít előadásokat a középiskolás diákok részére. Ezt a lehetőséget kihasználva sok diákunk juthatott el A fekete ég. Fehér felhő című elúőadásra.

fekete ég

Legutóbb pedig diákbérletünk utolsó előadását, a Szindbádot láthattuk.
Tanulóinkat olymód megfogta az előadás, hogy a darab végén a kulisszák mögött megkeresték színészóriásunkat, Bodrogi Gyulát, hogy megköszönjék a csodálatos előadást, aki fotózkodott is néhány tanulónkkal.

Bodrogi Gy selfie

Barta Zoltán
szervező tanár

Városismereti verseny

A Budapesti Természet Sportszövetség és a Budapesti Diáksport Szövetség 2017. február 25-én rendezte meg a már hagyományos Városismereti versenyt, amelynek feladatait Óbuda történetének, nevezetességeinek megismerésével, felkeresésével lehetett megoldani.
A rendezvényen 20 (7 általános, 13 közép) iskolából 105 csapat összesen 372 fő vett részt. Kollégiumunkat 3 csapattal képviseltük.

varosismereti verseny

Eredményeink:

Középiskolás kategória:
  • 14. helyezést ért el Tóth János csapata
  • 43. helyezést ért el Kiszel Dániel csapata
Vegyes kategóriában:
  • 5. helyezést ért el Ágh Viktória csapata

Tóth Lajos
szervező tanár

Látogatás az Operaházban

operahaz

Kollégiumunk diákjainak egy csoportja október 17-én ellátogatott a Magyar Állami Operaházba, ahol idegenvezető közreműködésével ismerkedhettek meg a 19. század Budapestjének egyik legjelentősebb műemlékével.

Megcsodálhatták az Ybl Miklós tervei alapjánépült színház belső kialakítását is, mely művészi alkotások Than Mór, Lotz Károly és Székely Bertalan magyar művészek keze nyomát viselik magukon. Jó volt eme oldalról is betekintést nyerni a művészet világába.

Barta Zoltán
szervező tanár

Cannot get Budapest location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.

Statisztika

Látogatók
2932
Cikkek
159
Cikkmegtekintések találatai
432102