Búcsúzunk

Búcsúzunk kedves kollégánktól

Andras keret atm

Jákói András
1954-2020

Soha nem felejtünk el, Örök Portásunk!

Euroscola online vetélkedő

Az Euroscola online vetélkedő során 30 kérdésre kell válaszolni időre. Európa történelme, földrajza és kultúrája a téma.
Sok gyakorlás után következett az éles játék, amelynek fődíja egy strasbourg- i utazás.

A többfordulós játék során eltérő eredményeket értünk el, de végül célba értünk és a legutóbbi EUROSCOLA PLUS játékunk versenyzői: Horváth Réka, Gál Tamás és Kocsis Tibor 2020 őszén esedékes strasbourgi utazást és parlamenti napon való részvételt nyertek a Pannónia Középiskolás Kollégiumnak. Felkészítő tanárok: Stahala Tamás és Vigh Zoltán.
Szívből gratulálunk Nekik!

„4 FOR EUROPE”

A magyarországi Europe Direct Információs Hálózat, az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és az Európai Parlament Kapcsolattartói Irodája  „4 FOR EUROPE” címmel európai uniós témájú versenyt szervezett középiskolás diákoknak.

A vetélkedőre négyfős csapatok és felkészítő tanáruk jelentkezhettek.

A vetélkedő egy online fordulóból, regionális döntőkből és egy országos döntőből állt. Az online forduló az Európai Unióval, különösképpen annak intézményeivel kapcsolatos feladatokból állt, melyeket a verseny weboldalán oldottak meg a csapatok.

Csapatunk a " Pannóniások " a "4 for Europe" vetélkedő közép-magyarországi regionális döntőjére bejutva 9. helyezést ért el, ami a verseny nehézségi szintjét figyelembe véve szép eredmény!

Gratulálunk Horváth Rékának, Gál Tamásnak, Kocsis Tibornak és Kürthy Kolosnak és Stahala Tamás felkészítő tanár úrnak! 


Mozgásban a kollégium - fiú egyéni sakkverseny

2019. november 14-én csütörtökön diákjaink kollégiumok közötti sakkversenyen vettek részt a Kisfaludy Kollégiumban.
A csapatunk tagjai voltak: Zséli Bence, Batsuren Munkhjin, Zsèli Mátyás ès Máté Gábor.
A rangos esemènyen vègül Zséli Bence 3. (bronzèrem), Batsuren Munkhjin pedig 4. helyezèst ért el!A kollégistákat Stahala Tamás tanár úr kísérte el a rendezvényre.

Lombhullató Túra 2019

A Budapesti Diáksport Szövetség Diáktúra Bizottsága és a Budapesti Természetbarát Sportszövetség Ifjúsági Bizottsága által a 2019-20 tanévre tervezett eseménynaptárban szereplő Lombhullató Túráját 2019. november 9-én (szombaton) rendezték meg a Velence-hegységben Sukoró-Nadap térségében. A rossz idő sem tudta a kis csapat kedvét és lelkesedését elvenni.Szervező: Tóth Lajos

Európai Parlament Nagykövetek lettünk

A Pannónia Középiskolás Kollégium már az előző tanévben megkezdte és az ideiben is folytatja az Európai Parlament Nagykövet Iskolája programot, amelybe igen komoly energiákat fektettek mind az intézmény diákjai, mind pedagógusai.
Ennek gyümölcse beértett, 2019. október 25-én hivatalos keretek között is elismertek és megjutalmaztak minket a várva várt díjátadó ünnepségen, Európai Parlament Nagykövet Iskolája lettünk.

A díjat Lővei Andreától, az Európai Parlament Kapcsolattartó Irodájának vezetőjétől, Győri Enikőtől, Európai Parlamenti képviselőtől és Puskás Aurél oktatási szakértőtől vehettük át. Az esemény helyszíne a Budapesti Gazdasági Egyetemen volt. 

A rendezvény keretében a junior nagyköveteknek - Horváth Réka, András Gergő, Darányi Csanád, Gál Tamás, Kocsis Tibor, Rattner Attila - lehetőségük volt bemutatni tevékenységeiket a 2018/19-es tanévből. Ez egy limitált, három perces előadás formájában történt meg, powerpoint-os prezentációval.

Kísérők: Stahala Tamás senior nagykövet, programvezető és Darmó Szabolcs intézményvezető.


Megemlékezés az 1956-os forradalomról

2019. október 22-én látogatást tettünk a Terror Háza Múzeumba. A forradalomra, hőseire és áldozataira emlékezve jártuk végig a XX. századi magyar történelem két szégyenteljes és tragikus korszakában elkövetett rémtetteknek emléket állító kiállítást. A gyerekek az iskolában tanultakat valóságosan megtapasztalva érezhették át a nyilas és a kommunista erőszakszervezet szörnyűségeit. A kiállítást végigjárva megkönnyebbülve gondoltunk arra, hogy a két gyilkos, embertelen rendszer elleni harcból a szabadság és függetlenség erői kerültek ki győztesen.
A Nemzeti Színház közreműködésével láthatták a diákok, ahogy Tóth Ilona személye eggyé vált az ártatlanság fogalmával, miközben a megsokszorozott bűn, kezdve a beismerésre való kényszerítéstől a gyilkosság elhitetéséig, kedvére játszhatja halálos játékát egy fiatal lánnyal.
A mű méltó emléket állít 1950-es évek világának, illetve a mártír orvostanhallgató életének.

Kísérőtanárok: Bihari Tamás, Tóth Lajos; Barta Zoltán.Megemlékezés az aradi vértanúkról

2019. október elején az aradi vértanúkra egy dokumentumfilm megtekintésével és az utána való beszélgetéssel emlékeztünk meg.

Bátorságuk, hősiességük és küzdeni akarásuk a hazáért ma is példaként áll előttünk!


Cannot get Budapest location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.

Statisztika

Látogatók
2968
Cikkek
159
Cikkmegtekintések találatai
440515